PROJEKT WILSON

adres: Poznań, ul. Matejki 56
rodzaj kuchni: sezonowa, lunche, śniadania
przedział cenowy: 8-25zł
tel.: 605 518 997

Przedstawiamy Wam kolejną, nowo otwartą łazarską knajpkę – Projekt Wilson, znajdującą się w przepięknej kamienicy na narożniku ulic Matejki i Siemiradzkiego, vis a vis Parku Wilsona.

Wnętrze jest bardzo ładne, jasne i przyjemne, nowoczesne i jednocześnie przytulne. Bardzo nam się podoba kameralny ogródek od strony ulicy Siemiradzkiego.

Można tu znaleźć wiele rodzajów bagietek na ciepło (18-20zł) oraz kanapek w cenach od 8 do 16 zł. Właścicielka szczególnie lubuje się w wymyślaniu i przyrządzaniu rozmaitych past kanapkowych. Podczas naszego pobytu przygotowała pastę golonkowo-chrzanową, która w połączeniu ze świeżą bagietką smakowała wyśmienicie!

Wśród pozostałych past można tu znaleźć między innymi: z fety, chilli i oliwek; sałatkę z pora i szynki; guacamole. Śniadania raczej serwują tu mało wyszukane np. 2 jajka na twardo z bagietką, lub bagietkę z konfiturą kupicie tu za 10 złotych. Sałatki prezentują się smacznie, a wśród nich na przykład z karkówką, winegretem i przyprawami w cenie 25 złotych lub z truskawek, pomidorów, sera feta i avocado za 20 zł. Jak na lunchownię przystało, nie brakuje tutaj również rozmaitych koktajli, świeżo wyciskanych soków i kompotów. Na deser też coś się znajdzie, codziennie inne, pyszne ciasto domowej roboty.

Poza pastą z golonki, próbowaliśmy chłodnik z zielonego ogórka i kawę. Kawa standardowo dobra, jak w większości tego typu miejsc, a chłodnik, co prawda bardziej przypominał mizerię, ale był smaczny i przyrządzony ze świeżych produktów. POLECAMY!