sobota 07 04 2018
Wyjechałam, wyjechałem z Polski, bo to projekt Krystyny Piotrowskiej. Wystawa odbywa się w Galerii Miejskiej Arsenał w dniach 9.03-8.04.2018, wernisaż 9 marca w godz. 18.00-20.00.
Wystawa Ewy Kubiak oraz Piotra Macha ARE WE THERE YET? bada filiacje i różnice między artystami, którzy stanowią duet, tak w życiu, jak i sztuce. Wernisaż 21 marca 2018, godz. 19.00. Wystawa czynna do 10 maja.
Wystawa żywych motyli dostępna będzie w Pawilonie VIII do 29 kwietnia w Palmiarni Poznańskiej. Podziwiać będzie można motyle pochodzące między innymi z Filipin, Indii, Chin, Cejlonu, Japonii czy Ameryki Środkowej. Wstęp 7/10 zł, otwarte od wtorku do niedzieli w godzinach 9.00-17.00.
Od 6 do 13 kwietnia w Kinie Muza odbędzie się 18. Tydzień Kina Hiszpańskiego – jedyne w Polsce wydarzenie poświęcone wyłącznie kinematografii słonecznej Hiszpanii! Bilety: 18/15/12 zł, karnet na 5 filmów: 60 zł. Pełen program na stronie wydarzenia.
30 dni, 30 przestrzeni, 30 artystycznych prezentacji – to jest właśnie projekt AK30. Bezpośrednie spotkanie z poznańskimi twórcami oraz ich pracowniami czy mieszkaniami. Poznajemy nie tylko prace, poznajemy twórców, którzy za nimi stoją. Szczegółowy program na stronie wydarzenia.
W Scenie na Piętrze wystąpi KRÓL promujący nowy album ,,Przewijanie na podglądzie”, start 20:30, bilety 40/45 zł.
Koncert duetu The Dumplings z Orkiestrą, Tama, Niezłomnych 2, bilety 60/65/70 zł, godz. 19:00.
W Klubie pod Minogą koncert Youth Code, jako support Mazut i Creeping, bilety 40/45/50 zł.
Druga część maratonu pierwszego sezonu serialu „Przyjaciele” w Kólturze. Godz. 19:00, wstęp wolny.
W Teatrze Ósmego Dnia spektakl „Gęstość Zaludnienia. Historia wybuchu” Teatru KANA, godz. 19:00, bilety 25 zł.
Teatr u Przyjaciół zaprasza na spektakl: „IP_Istnienia Poszczególne”, bilety 20 zł, godz. 20:00.
Akademia kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty z Anią Włodarczyk Strawberries from Poland. Wydarzenie związane jest z promocją najnowszej książki kulinarnej„Retro kuchnia”, która opowiada o kuchni przedwojennej. Wracamy więc do bogactwa smaków, składników i nieoczywistych połączeń w delikatnie współczesnym wydaniu. Godz. 10:00-13:00, cena: 170 zł.